Kolasnittar
På våra Öppna Trädgårdar har du kunnat köpa en fikapåse som bl.a innehåller en kolasnitt. Här kommer receptet på kolasnittarna. Receptet är ursprungligen från Leilas bakbok. Kolasnittar är perfekta att baka på lantstället. Det går snabbt, du får rätt många på en gång och framför allt tycker jag att de är supergoda!
Detta behöver du till ca 25 kakor:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Så här gör du:
- Sätt på ugnen på 175 grader
- Börja med att vispa smör, socker och sirap så att det ser krämigt ut.
- Blanda de torra ingredienserna vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefäran tillsammans och vänd och blanda försiktigt ner i smeten.
- Dela degen i två delar och rulla ut dem i längder.
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite och räffla dem med en gaffel.
- Grädda så att de får en fin färg i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. (Jag brukar grädda dem i 14 minuter)
- Låt längderna svalna av något på plåten och skär sedan längderna på snedden. Kolasnittarna ska svalna av helt på plåten.
Lycka Till!
/Kenneth
0 kommentarer