Häromkvällen ordnade vi en middagsbjudning med tema Italien. Och såklart blev det minipizzor till förrätt/tilltugg till fördrinken. Minipizzor är rätt mättande så att det räcker mycket väl som en förrätt.
Egentligen behöver du inte något recept för minipizzor som jag gjorde, utan det du behöver är egen fantasi om vad du vill ha för topping. Jag hoppas att detta inlägg ska de en inspiration att själv göra minipizzor och att du själv testar vilken fyllning du gillar bäst.
Naturligtvis kan du göra en pizzadeg från grunden, men jag hade tidsbrist och köpte ett färdigt pizzakit och stansade ut från degen små runda pizzor. Hur enkelt som helst!
Två sorter olika fyllningar gjordes:
–Prosciuttoskinka och ruccola. Till dessa använda jag tomatssåsen som kom med pizzakitet.
–Stenbitsrom med creme fraiche och gräslök. Till dessa använde jag creme fraiche istället för tomatsås.
Efter du stansat ut de små pizzorna så brer du ut såsen/creme fraiche och toppar med ost. Jag använde riven mozzarella ost, men jag skulle nog rekommendera en mera lagrad ost som ger mera smak.
In i ugnen ca 8-10 minuter i 200 grader. Efter de svalnat något tillsätter du toppingen!
KLART!
Lycka till med dina egna minipizzor, och kommentera gärna vilken topping som är DIN favorit!
P:S är det någon som undrar vad det blev till huvudrätt och efterrätt så kommer det senare! 🙂
0 kommentarer